Mit érdemes venni a drogériában a Glamour-napokon (is)?

2018.04.11

 

Gondolnád, mennyi szuper termék vár rád a drogéria polcain?

A sminkelés "divatossága" napjainkban inkább abban rejlik, hogy a nők szeretnék ismerni a szépségükhöz az eszközöket, fortélyokat, amellett, hogy továbbra is az egyik legjobb önkifejezési lehetőségünk. Ez nem csak nekünk, profi sminkeseknek a kiváltságunk, persze övezi ezt a világot egy kis misztérium, mintha titkos tudás lenne. Sőt, sokszor a sminkelést "úri huncutságnak", néha "bájos hóbortnak" tartják, ám ez nem igaz, hiszen a szépség, a harmónia alapvető emberi igényünk. Talán onnan is fakadnak ezek a gondolatok, hogy azt hisszük, csak a drága a jó, a drogériás pedig olcsó, nem érdemes megvenni. A helyzet az, hogy a nagy divatházak és világhíres sminkmárkák termékei között is van olyan, ami nem használható, és persze olyan is, ami nélkülözhetetlen. Ettől jó, választhatunk és most választásainkhoz kedvezőbb áron is hozzájuthatunk! Ez nem utolsó szempont, és számomra is fontos, hogy vendégeimnek megfizethető és elérhető termékeket is tudjak javasolni, amellett, hogy a high-end, vagy a külföldön is kapható sminktermékeket is használom munkám során. 

A következő drogériás termékek rendszeres szereplők professzionális munkák és egyéni sminkoktatások alkalmával is. A Rossmannal közös munka során szinte az összes ott kapható terméket van lehetőségem kipróbálni, így ráláthatok, melyik termék hogyan működik, mi várható tőle, mit lehet a mindennapok sminkelési rutinjába beépíteni. 

Maybelline Color Tattoo

A smink akkor marad a helyén, ha megfelelően aládolgozunk. Meztelen szemhéjra nem tapad a szemhéjfesték, korrektoros szemhéjon gyakran begyűlik, csíkozódik a szemhéjpor. A krémes állagú szemhéjfestékek bázisként is remekül működnek, velük egész nap a helyén marad a smink és színét is megőrzi. A két legjobban használható szín a Pink Gold és az On and On Bronze.

 
 

Loreal False Lash

L'oreal False Lash Superstar szempillaspirál

Kétvégű szempillaspirál, melynek fehér krémes vége előkészíti a szempillákat, másikkal pedig dús, ébenfekete pillákat varázsolhatunk. Csak azoknak a hölgyeknek javaslom, akik szeretik a drámai hatást, akiket nem zavar, ha megkérdezik, hogy igazi-e a szempillájuk. A L'oreal szempillaspirálokat mindig is szerettem, mindig van a sminktáskámban, alkalmi és esküvői sminkek készítésénél is sokszor nyúlok hozzájuk.

 

Rimmel Kate Moss palettaRimmel Kate Moss Sculpting paletta

Praktikus, hiszen ez az egy paletta három funkciót tölt be. Pirosító, bronzosító és highlighter, sőt a szemsmink is elkészíthető vele. A bronz/barna színnel az arc árnyékolását is meg lehet oldani. Hétköznapi, irodai sminkhez, amikor csak frissítő jellegre vágysz, jó választás. Épp annyira pigmentált, hogy nem lehet vele hibázni, a highlighter nem látszik az űrből, de nem is ezt várjuk tőle!
Személyes kedvencem a Golden Sands paletta, a benne található rózsás arcpír fénye csodálatos, színe kellemesen üdít, világos és kreolosabb bőrre is működik. 

Catrice Ultimate Matt rúzsok

Matt és közben krémes, nem szárítja az ajkakat, jó érzés viselni. Nem tart örökké, de sok órán át igen. Kedvenc színem a 100-as, mély magenta-pink, a tavaszi hónapok must-have kelléke.

 

 

  

Maybelline Brow Drama szemöldök zselé

A szemöldök spirál kötelező termék a neszeszerbe, a korrektor, az arcpír és a szempillaspirál után. A szemöldök tartást ad az arcnak, emeli a tekintetet, a karakter általa lesz látható. A szemöldök trend megmutatta, mennyire fontos a rendezett, ívelt, arcformához és hajszínhez igazított szemöldök. A Maybelline festékanyaga felvitel után megszilárdul, így helyén tartja a szálakat, enyhén színezi is. Legjobb benne a gömb alakú applikátor, mely pont azon a sávon érintkezik a szemöldökkel, amivel nem kened össze a körülötte lévő bőrfelületet. 

Rossmann ecset

Rossmann saját márkás púder ecset

Megfelelő ecsetek nélkül a sminket sem fogod tudni elkészíteni. A szálak puhasága, sűrűsége, tartása rendkívül fontos. A jó tartás a pontos végeredményt segíti, ha nem hajlik ide-oda az ecset szála, könnyebben fogsz tudni vele dolgozni.
A Rossmann saját márkás púder ecsete több szempontból is jó: rövid a nyele, könnyen elfér a sminktáskában; puha a szőre, kellemes, selymes érzet a bőrnek; a szálaknak tartása is van, így nem hullik szanaszét a púder, ott marad az ecseten, ezáltal a felvitel is könnyű lesz. Bronzosításhoz is használható, szépen terül vele a púder a bőrön.

Bourjois Healthy Mix alapozó

Bourjois Healthy Mix alapozó

Szinte ikonikusnak számít a Bourjois termékek között, világhírű sminkesek is használják. Kellemes állagú, enyhe fedése van, illata gyümölcsös, nem zavaró, de lehet, hogy valakinek sok. Szépen illeszkedik a bőrre, természetes érzetet nyújt és természetes hatást kelt. Az alapozók színskálája sajnos kevés, ahogy mindegyik drogériás márkánál a magyar piacon, de árnyalata többféle bőrszínhez tud illeszkedni.

 

 

Revolution highlighter paletta

Revolution Ultra Pro Glow Highlighter paletta

Közeleg a nyár, a fesztivál szezon, szóval ideje elkezdeni gondolkodni, mitől fog megcsillanni az arccsontunk. A Revolution palettájában 8 különböző színű és árnyalatú fénypúder található, bár egyes árnyalatok között nincs nagy különbség. Selymes és metálos hatásúak egyaránt, csillámot nem tartalmaznak, ezért hétköznapra is jó.
Kezdőknek és középhaladóknak ajánlom, ez már majdnem látszik az űrből is! 

 

Isana olajos szemfesték lemosó

Isana kétfázisú olajos lemosó

Vízálló smink lemosásához első osztályú, még a masszív vízálló szempillaspirált is feloldja, ami utána egy mozdulattal, dörzsölés nélkül letörölhető. Nagy felfedezés és nagy meglepetés volt, utazó méretben is kapható, az ára pedig hihetetlen kedvező.

 

 

 

Éld át Te is